Program Pensijilan KNX dan Penyata Pencapaian Modular Anjuran Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz (PSA)

Program Pensijilan KNX dan Penyata Pencapaian Modular Anjuran Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz (PSA)

                  Program Pensijilan KNX dan Penyata Pencapaian Modular Anjuran Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz (PSA)**

                 SHAH ALAM, 12 Mei – 7 Jun 2024 – Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz (PSA) telah menganjurkan Program Pensijilan KNX dan Penyata Pencapaian Modular yang berlangsung dari 12 Mei hingga 7 Jun 2024. Program ini diadakan di dua lokasi utama iaitu Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz dan KSDC Training Centre.

Program yang diadakan pada pukul 8.00 pagi hingga 5.00 petang setiap hari ini bertujuan mendedahkan pensyarah untuk sentiasa meningkatkan kemahiran sedia ada bagi memenuhi keperluan pengajaran dan pembelajaran (pdpc). Antara pensyarah yang terlibat dalam program ini adalah:

1. Qadratul Anis binti Faisol
2. Nur Fatin Izatil binti Ghazali

Pensyarah dan staf dari pelbagai institusi turut serta dalam program ini, termasuk pensyarah dari kolej komuniti dan politeknik. Aktiviti ini menyediakan platform untuk bertukar-tukar pendapat dan pengalaman, yang membantu memperluaskan pengetahuan dan kemahiran mereka.

Menurut Qadratul Anis binti Faisol, Setiausaha Program Teknologi Elektrik, aktiviti yang dilaksanakan telah mencapai objektif yang ditetapkan. **Program ini juga telah memberi peluang kepada pensyarah untuk menjalani latihan yang lebih maju dan memperoleh pensijilan yang berprestij.

Berikut adalah beberapa pencapaian dan aktiviti sepanjang program:

– Selesai Advance Courses KNX di KSDC Training Centre, Kuchai Lama.Selesai Tutor Courses KNX di KSDC Training Centre, Kuchai Lama.
Selesai peperiksaan persijilan JPK CU6 Kod F432-005-3:2019 di PSA Site Visit di TRX Exchange Mall bersama team KSDC Training Centre

Dengan impak yang positif ini, Program Pensijilan KNX dan Penyata Pencapaian Modular telah membuktikan keberkesanan pendekatan hands-on dalam peningkatan profesionalisme dan kemahiran pensyarah, sekaligus menyemai minat untuk terus belajar dan berkembang dalam bidang teknologi elektrik.

Scroll to Top